Esalen Massage by Zoë

Deeply relax & indulge the senses & soul in flowing presence

Uw sessie

Voorafgaande aan uw eerste sessie zal ik wat tijd nemen om te vragen wat u zoekt in de massage en wat uw persoonlijke voorkeuren zijn. Op die manier kan ik gerichter aandacht besteden aan uw behoeften. De lange bewegingen zijn het gemakkelijkst als u geen ondergoed aan heeft - u zult respectvol worden bedekt met een laken - maar het is geen probleem als u liever uw ondergoed aanhoudt. De kamer wordt verwarmd en de massagetafel opgezet om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken, met een zachte gezichtshouder om uw nek in de juiste positie te houden, en een steun voor uw enkels (of uw knieën als u op uw rug ligt).

Elke massage begint ermee dat u voor korte tijd onder een laken ligt, en aan mijn aanraking en de gevoelens in uw lichaam kunt wennen. U wordt steeds gedeeltelijk bedekt met het laken, zodat u u altijd veilig, warm en op uw gemak voelt. Met de gehele hand wordt geleidelijk aan over uw hele lichaam zoete amandelolie opgebracht, en waar mogelijk een driedimensionaal gevoel gerealiseerd.

De sessie duurt ongeveer 90 minuten, waarbij ongeveer de helft van de behandeling gegeven wordt terwijl u op uw rug ligt. Er worden verschillende technieken, posities en strekkingen gebruikt, afhankelijk van de persoon die ik voor mij heb en dat wat aandacht nodig heeft. De bewegingen van een Esalen massage worden vaak vergeleken met die van water, zoals de in- en uitstromende getijden van de oceaan om alles heen vloeien.

Druk

Ik merk dat sommige mensen graag een stevige massage willen, maar dat veel masseurs en masseuses er niet in slagen hen die te geven; en anders zijn ze voorzichtig met al te harde druk, misschien vanwege pijnlijke ervaringen in het verleden.

Esalen massage nodigt uit tot contact met uw spieren door tegemoet te komen aan de weerstand. Het staat de verschillende lagen toe te ontspannen en de soepelheid van het bindweefsel terug te krijgen. Het mag nooit het gevoel geven dat er kracht wordt gebruikt, terwijl het ondertussen toch zijn weg vindt naar de dieperliggende delen waar u spanning heeft opgebouwd. Als masseuse zal ik regelmatig gebruik maken van de zwaartekracht en het natuurlijke gewicht van mijn of uw lichaam in plaats van gebruik te maken van mijn spierkracht. Ik gebruik vaak de muis van mijn hand om druk uit te oefenen. Daarnaast zal ik mijn vingers, duimen, een open vuist, knokkels, onderarmen en ellenbogen gebruiken voor meer druk wanneer dat nodig is. U bent altijd welkom om te vragen om iets anders als het niet helemaal goed voor u voelt.

Relatie lichaam en geest

Massage kan niet alleen fysiek genot en verzachting van pijn geven, maar het kan ook flinke invloed hebben op ons mentale en emotionele welzijn. Aanraking is een soort voedsel voor onze hersenen en essentieel voor de ontwikkeling en het functioneren van het zenuwstelsel. Met 'bodywork' kunnen we proberen om de slechte gewoontes te doorbreken die zich in het geheugen van ons spierstelsel hebben genesteld.

De lange bewegingen van Esalen massage herinnert ons lichaam aan de verbondenheid tussen de verschillende lichaamsdelen en helpt deze verbindingen te herstellen. De intuïtieve aard van de massage zorgt ervoor dat ik mij bewust blijf dat ik met u moet samenwerken, en het helpt u ook om uit bepaalde verwachtings(patronen) te komen. De massage zal het meest effectief zijn als u uw hele lichaam toestaat te ontspannen en door mij te laten behandelen - laat u gewoon slap worden als een lappenpop en laat uw lichaam bepalen hoe op de behandeling te reageren.